responsabil

Vreau sa imprumut responsabil!

Atunci cand ajungem in imposibilitatea de a plati la timp toate ratele/facturile apar si datoriile. Gestionarea datoriilor nu este o treaba usoara, dar este posibila! Pregatiti-va pentru un viitor mai bun!

Alegeti una din solutiile de mai jos si tineti-va de ea:
platiti mai intai cele mai mici datorii;
vinde-ti masina si ia-ti una mai ieftina pentru a putea plati unele datorii;
gaseste-ti o slujba in plus, chiar daca nu foarte bine platita, si foloseste
toate veniturile suplimentare pentru a plati din datorii;
discuta cu ofiterul tau de credit pentru a reesalona din creditele existente;
nu lua alt credit pentru a plati imprumuturile existente;
nu lua alt credit inainte de a termina cu imprumuturile existente. Suma
totala de plata pentru credite nu trebuie sa depaseasca un sfert din venitul lunar.

Mai jos sunt cateva intrebari si solutii care te vor ajuta sa stii daca ai nevoie de un imprumut si cum sa te pregatesti pentru acesta.

Cat de mult pot sa-mi permit sa iau un imprumut?
invata cum sa-ti calculezi economiile pentru a putea sa rambursezi imprumutul. Economiile sunt diferența dintre ceea ce câștigati și ceea ce cheltuiți. Includeți veniturile pe care sunteți pe deplin siguri ca le primiți.
rambursările lunare ale împrumuturilor nu trebuie să depășească 70% din economiile dumneavoastra lunare. De exemplu, dacă venitul = 1000 lei și cheltuielile = 800 lei, atunci economiile = 200 lei. Rambursările lunare = 140 lei maxim.
luați un împrumut în aceeași monedă ca și venitul. Un împrumut în monedă străină poate avea o rată a dobânzii mai mică, dar poartă un risc de curs de schimb. Deci, dacă nu câștigi venit în această monedă, s-ar putea să plătiți mai mult decât credeai că va face atunci când semnati contractul, pentru că rata de schimb dintre cele două valute s-a mărit împotriva dumneavoastra.

Stiti cat veti plati la finalul imprumutului?
amintiți-vă că o rată a dobânzii mai mică nu garantează un împrumut mai ieftin. Există și alte costuri, de exemplu comisioane care pot face ca prețul total să fie mai mare. CAR-IFN-CFR nu are niciun comision de administrare sau de rambursare anticipata!